Спасиха изселническо семейство! Ердоган: 1 година ще плащаме наемите на хората, останали без дом!

24rodopi.bg/Общество Държавата поема разходите за наеми на хората, останали без дом и нежелаещи да останат в палатки, в продължение на една година. Н

24rodopi.bg/Общество

Държавата поема разходите за наеми на хората, останали без дом и нежелаещи да останат в палатки, в продължение на една година. Независимо дали останалите без дом ще останат в населеното си място или ще се преместят в друг град, в това число и на тези, които ще живеят в хотели и други места за нощувки.

Това обяви преди минути президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в една от най-засегнатите от опустошителните земетресения провинции – Адъяман.

В тази една година държавата ще изгради нови жилища.

Ердоган засегна една от болните теми в бедстващите райони – грабежите. Подчертавайки, че е в сила извънредно положение Ердоган каза: „Някои невежи хора извършват грабежи и ограбват пазари. Ще бъдат наложени необходимите санкции на тези, които извършват тези злоупотреби“.

18 991 е броят на загиналите в Турция до този момент, спасени са 75 523 души.

Българско семейство, затрупано при земетресенията в Южна Турция, е било спасено, съобщи пред БТА Хюсеин Ватансевер, председател на Дружеството за култура и подпомагане на турците от Балканите.

Спасени са били съпрузите Тургай Кьор и Хатидже Кьор, както и двете им деца. Те са били затрупани от рухналата при труса къща, в която живеели, в село Йешил Язъ, на седем километра от град Самандаг (окръг Хатай), съобщи днес кметът на Самандаг Рефик Ерйълмаз.

Тургай Кьор и Хатидже Кьор са с двойно гражданство – българско и турско. Те са преселници от Бургас.

Очаквайте подробности

На снимката: В района на Хатай в утрото на 10 февруари

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0