Социолози: Българите имат по-голямо доверие на Костадин Костадинов, отколкото на премиера Петков и Слави Трифонов

Социолози: Българите имат по-голямо доверие на Костадин Костадинов, отколкото на премиера Петков и Слави Трифонов

24rodopi.bg/Политика 7 партии биха влезли в парламента, ако изборите са днес. Българите имат по-голямо доверие на лидера на "Възраждане" Костадин Кос

24rodopi.bg/Политика

7 партии биха влезли в парламента, ако изборите са днес. Българите имат по-голямо доверие на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов (19%), отколкото към премиера Кирил Петков (17%) и Слави Трифонов (17%).

Това сочат данните от национално проучване е финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет линкс“, проведено сред лица над 18 г. в страната в периода 29 април – 8 май 2022 г. по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

Българското общество изпитва най-високо доверие към държавния глава Румен Радев (48%), недоверието срещу него възлиза на 33%. На второ място е бившият служебен премиер Стефан Янев с 28% доверие и 72% недоверие. Трети е лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов с 22% довери и 65% недоверие.

На четвърто място се нарежда лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов с 19% доверие и 58% недоверие. На пето място е премиерът Кирил Петков със 17% доверие и 68% недоверие. След него се нарежда лидерът на „Има такъв народ“ също със 17% доверие и 63% недоверие. На седмо място е вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова с 16% доверие и 70% недоверие. Лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов с 11% доверие и 67% недоверие, Мустафа Карадъйъ от ДПС с 10% доверие и най-висок процент на недоверие – 81%.

От януари до април доверието към Народното събрание е спаднало с 14% (от 22% на 8%), а към правителството с 19% (от 36% на 15%).

COMMENTS

WORDPRESS: 0