SMS-и от Тодор Живков: Правете правителство а ла „Отечествен фронт“!

SMS-и от Тодор Живков: Правете правителство а ла „Отечествен фронт“!

След Бойко Борисов, твърде много „ози“-та и „ори“-та* се пробваха от телевизора да обясняват колко е важно да с

След Бойко Борисов, твърде много „ози“-та и „ори“-та* се пробваха от телевизора да обясняват колко е важно да се направи „експертно“ правителство. Кабинет „Всички заедно“!

Видя се, че няма по-убедителен от отиващия си премиер и лидер на ГЕРБ. На всички други направо да им „спрат кранчето“. Никаква файда от тях. Наемниците от „Лудогорец“ поне точки трупат, а тези, хранените от партиите, така го правят това ретранслиране на опорки, че им личи как дори самите те не си вярват на думите.

 

*

Една социологическа агенция, която два дни преди изборите доволно пращаше партията на Слави Трифонов на 4-то място, сега пробутва в медиите, че от бързо направено по телефона проучване ставало ясно, че повече от половината български избиратели искали Слави Трифонов заедно с всички останали – Христо Иванов, Мая Манолова, Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ, да състави правителство срещу ГЕРБ.

Това проучване явно е като онова от 2 април, за сриващата се партия на Трифонов „Има Такъв народ“. И двете миришат на „седнал зад копютъра наемник и измислил нещо, което ще се хареса на поръчителя“.


Вотът на 4 април ясно показа, че избирателите на „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън“ си дават гласа за тях с ясното условие – никакви пазарлъци с ГЕРБ, БСП и ДПС. Какво стана толкова, че за десетина дни всички кандисаха за „Срещу Бойко, ама с БСП и ДПС“. 54% от избирателите да не са получили SMS-и от оня свят, от Тодор Живков с текст „Правете правителство а ла „Отечествен фронт!“?


*

Колкото до прословутото „експертно правителство“, едва 336 306 души гласуваха за такъв формат на управление. Толкова подкрепиха ДПС, които обещаваха рестарт на държавността с правителство, което ще изпълнява програма за ускорено догонващо развитие.

Борисов се състезаваше, за да спечели толкова гласове, че да направи 4-ти кабинет. БСП имаха стратегия да спечелят изборите и да съставят свое правителство. Партиите на протеста и промяната бяха категорични: Никога с ГЕРБ, БСП и ДПС!

24rodopi.com

На снимките: И на тези избори имаше желаещи да гласуват за Тодор Живков, да върнат времето назад. Фидел Кастро и Тодор Живков

*Съкратен вариант на социолози, политолози, коментатори, анализатори и други зависими от партийните каси

Внимавайте какво си пожелава Карадайъ, че нещата му се получават! – четете тукCOMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0