Слуги на лицемерието: БГ издателство забрани руските книги! Направо да почва да ги гори…

Слуги на лицемерието: БГ издателство забрани руските книги! Направо да почва да ги гори…

Жельо Михов 24rodopi.bg/Коментари Малко са нещата по-гнусни от лицемерието. То е маската, която прикрива тежката форма на уродливост в човешката

Жельо Михов

24rodopi.bg/Коментари

Малко са нещата по-гнусни от лицемерието. То е маската, която прикрива тежката форма на уродливост в човешката природа. Тумор, който разяжда отвътре, а изписан красиво отвън.

Лицемерието от десетилетия превръща демокрацията в тоталитарен строй. 

Маската обаче падна с ковид истерията. Тогава почувствахте и, че който не се подчинява на всеобщото мнение ще бъде отритнат и обявен за безправен от „стадото“.

Наред са и останалите проявления…

Българско издателство обявило, че спира да печата руска литература. Заради конфликта в Украйна. Следваща крачка може би ще е направо да гори книгите по площадите, а? Нали помните кои са го правили. 

„Искаш ли да победиш света, победи себе си“. Думите са на Фьодор Достоевски. Това БГ издателство повече няма да ги печата.

Фейсбук пък позволи на потребителите си в някои страни да призовават за насилие срещу Путин, политически лидери на Русия и руски войници в контекста на инвазията в Украйна. Репортери на „Ройтерс“ са видели имейлите, които, според агенцията, са временна промяна в политиката за реч на омразата в социалните мрежи на компанията…

Същата компания, която спира профили за една дума срещу гейпарадите…

По-гнусно от лицемерието е само доброволния слугинаж.

На снимката: В Третия райх

COMMENTS

WORDPRESS: 0