Следователи ще разпитват Борисов, Горанов, Арнаудова, Петков и служители на Божков

Следователи ще разпитват Борисов, Горанов, Арнаудова, Петков и служители на Божков

Всички разпитани от разследващи полицаи по делото срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, ще бъдат разпитани и от следовател. То

Всички разпитани от разследващи полицаи по делото срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, ще бъдат разпитани и от следовател. Това означава, че показания ще дават освен те, но и премиерът Кирил Петков,  чиито показания бяха първото действие по разследването срещу тримата, обявиха от пресцентъра на прокуратурата.

На разпит се очаква да бъдат призовани и вицепремиерът Асен Василев и вътрешният министър Бойко Рашков, за които също стана ясно, че са били в течение на делото.

Във връзка с твърденията на разследвания за 19 престъпления Васил Божков, че е бил изнудван от Борисов, Горанов и Арнаудова, на разпит ще бъдат призовани и служители в негово дружество.

От съобщението на държавното обвинение не става ясно дали показания ще дава и намиращият се в Дубай от две години Васил Божков заради твърденията му за изнудване, в резултат на които Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани за 24 часа миналата седмица.

Следователи от Софийската градска прокуратура ще повторят както разпитите, така и други процесуално-следствени действия, извършени от МВР, защото според държавното обвинение, те са извършени от некомпетентен орган.

От прокуратурата уточняват, че ако в хода на разследването се съберат достатъчно доказателства за виновността на определено лице или лица, ще бъдат повдигнати и обвинения.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0