След условната в Кърджали: Стрелецът Бейсим няма да бъде съден за опит за убийство

След условната в Кърджали: Стрелецът Бейсим няма да бъде съден за опит за убийство

24rodopi.bg/Общество Стрелецът от Сърница-Бейсим Салиф, няма да бъде съден за опит за убийство. Прокуратурата в Хасково е преценила това обвинение да

24rodopi.bg/Общество

Стрелецът от Сърница-Бейсим Салиф, няма да бъде съден за опит за убийство. Прокуратурата в Хасково е преценила това обвинение да отпадне. Така 55-годишният мъж ще се изправи пред съда за държане на незаконно оръжие и закана за убийство.

Както 24rodopi.com вече писа, Бейсим получи условна присъда от съда в Кърджали, след споразумение с  държавното обвинение. 55-годишният мъж застана пред магистратите край Арда по две обвинения-заплаха за убийство и притежание на незаконно огнестрелно оръжие и боеприпаси.

За двете престъпление съдът наложи по-тежкото наказание, а именно 2 години „лишаване от свобода“. То обаче е отложено с 4-годишен изпитателен срок.

Припомняме, че мъжът заплаши овчар край чернооченското село Душка на 30 ноември м.г., след като преди това стреля с незаконно оръжие по свой съсед в село Сърница, след което избяга. Бейсим бе обявен за издирване, в което се включиха десетки полицаи, включително и отрядът за борба с тероризма.

55-годишният мъж ще застане и пред съда в Хасково по друго обвинение след стрелбата в Сърница.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0