След тъжния конкурс за „Холокоста“ – следват награди и усмивки

След тъжния конкурс за „Холокоста“ – следват награди и усмивки

В Актовата зала на СУ „Петко Рачов Славейков“ директорът Милко Багдасаров награди победителите в конкурса, посветен на 79-годишнината от спасяването н

В Актовата зала на СУ „Петко Рачов Славейков“ директорът Милко Багдасаров награди победителите в конкурса, посветен на 79-годишнината от спасяването на българските евреи и „Холокост – никога повече“, организиран от училището за шампиони чрез Школата по история „ИстОрика“. Освен традиция, конкурсът е и дейност по спечелен проект на TOLI – неправителствена  организация, базирана в Ню Йорк.

В различните области, обявени в регламента, се получи интересна конкуренция. Победителите са ясни. В раздел „Рисунка“ на първо място е Кристияна Павлова от 10а, а на второ – съученикът й Константин Кирчев. В раздел „Презентации“ очаквано спечели Антония Чаушева от 10 а, а неин подгласник е Божидар Карамфилов от 10 в. В раздел „Постери“ журито присъди две първи места за творбите съответно на Антония Чаушева и Теодора Денева от 10а и Мелвин Сюлейман и Мелиса Ахмед от 10в. В същата категория има и две втори места: Ани Пашова и Бурчин Мюмюн 10б, Сезен Мехмед 10а, Нилай Емин 10б и Мерве Емин 10б. Две трети места за постер също обяви ръководителят на „ИстОрика“ Димитър Димов – награди за Ивайла Кавазова 10а и Гизем Мехмед 10в.

24rodopi.bg

COMMENTS

WORDPRESS: 0