След прошката идва пречистването: Айше стана баба, а „наборът“ й е още депутат

24rodopi.bg/Коментари/Политика В дома си видният депесар от Варна Сали Табаков си направил стая, която е съвременен вариант на пещерата на Али Баба.

24rodopi.bg/Коментари/Политика

В дома си видният депесар от Варна Сали Табаков си направил стая, която е съвременен вариант на пещерата на Али Баба. Вероятно влизайки в нея си е тананикал чалга ритъма „Милиооони, милиооони“.

Пошла работа. После резултатите на избори били слаби. Че местните хора си го знаели що за стока е и с пасивността го показали. Досега в централата се правели на слепи за явлението „Табаков“. Вече не е така.

Сали Табаков, чиято „пещера“ бе атакувана от антикорупционната комисия, вече е изритан от ДПС.

Айсел Руфад пък отдавна била наричана „Ханъм ага“ (Господарката) в Шуменско заради инфото за нейни бизнесинтереси. Тя – шеф на областното ДПС и дълги години зам.-кмет на община Нови пазар. Сиреч, заплатаджийка, а животът й като на собственик на 30 камиона?!

Пречистването, което върви в ДПС не бива да спира, ако партията иска да работи за хората и в дългосрочен план. И в общински, и областни съвети, и в парламентарна група, и в Централен съвет, и в Централно оперативно бюро…

Преди няколко години, по време на изборна кампания, когато се пръкна ДОСТ, от ДПС искаха прошка от електората. Сега е дошъл моментът за пречистването. Наложителното, единствено възможното решение към по-високи цели в бъдеще. От селския дерибей до отражението му по най-високите позиции. Това е изкупление. Идва след поисканата прошка…

Една вметка – изключената от ПГ на ДПС Айсел Руфад трябва да бъде отстранена и като зам.-председател на ДПС. Тя може да се заинати и да остане в парламента заради имунитета, който живо я интересува след влизането на Комисията за противодействие на корупцията в община Нови пазар с фокус върху нейния ресор.

Пречистването е задължителен акт за ДПС, защото в началото може и да боли, но ще е за хубаво. Като болен пациент, преминал хирургическа интервенция.

Примерно в ПГ на ДПС има типажи, които са на депутатска хранилка около четвърт век. Един от тях е влязъл в парламента в деня, в който в периферна махала в Асеновград се е родила смуглата Айше. Днес, „депутатинът“, от чиято дейност етносът файда не е видял, но покрай гласовете на етноса той бая нагоре откъм имоти и финанси е излетял, е с пореден мандат, а Айше вече е млада баба. И е от хората, които файда не са видели.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0