След като БФС „уби“ аматьорската група, ще има ли кърджалийски отбор в Трета лига?

След като БФС „уби“ аматьорската група, ще има ли кърджалийски отбор в Трета лига?

24rodopi.bg/Спорт Ще има ли кърджалийски отбор в Югоизточната Трета лига през новия 2022/2023 сезон? Този въпрос си задават футболните фенове в обла

24rodopi.bg/Спорт

Ще има ли кърджалийски отбор в Югоизточната Трета лига през новия 2022/2023 сезон?

Този въпрос си задават футболните фенове в област Кърджали след като БФС „уби“ аматьорски футбол в региона. Припомняме, че ръководеният от Борислав Михайлов Българския футболен съюз спря първенството в Междуобластната група Кърджали-Смолян, изхвърляйки от футбола „Родопи“ (Момчилград), „Джебел“ и други отбори, чиито представители подкрепят Димитър Бербатов за президент на БФС. Първенството бе „замразено“ след петия кръг, когато „Джебел“ бе лидер с пълен актив от точки – 15, и голова разлика 22:7, следван от отборите на Момчилград и Рудозем.

Въпреки това, в Югоизточната Трета лига вероятно ще има кърджалийски футболисти. И това ще бъде дублиращ тим на „Арда 1924“, в който ще бъдат включени талантливи млади играчи. Новото ръководство на ПФК „Арда 1924“ смята да реализира проекта още през този сезон.

Припомняме, че през изминалия сезон 2021/2023 „гурбетчийският“ „Левски 2005“ (Крумовград) участва в третодивизионното първенство и като класирал се на първо място доби право да играе във Втора лига.

Първенствата в Трета лига за новия футболен сезон 2022/2023 ще започнат на 6-и август. Това е точно месец след началото на професионалния футбол у нас, чиято първа дата е 8-и юли (петък).

На снимката: На стадиона в Крумовград вече ще посрещат тимове от Втора лига

COMMENTS

WORDPRESS: 0