След „бягството на Вълка“, „Арда“ продължава да „тече“ благодарение на „efbet“-а  Найденов

След „бягството на Вълка“, „Арда“ продължава да „тече“ благодарение на „efbet“-а Найденов

24rodopi.bg/Спорт След „бягството на Вълка“, „все още течем и плашим“ останалите в елита благодарение на Цветомир Найденов – Ефбета. Крилатият изр

24rodopi.bg/Спорт

След „бягството на Вълка“, „все още течем и плашим“ останалите в елита благодарение на Цветомир Найденов – Ефбета.

Крилатият израз е на футболист от „Арда 1924“, в който се събират „възходите и паденията“ на кърджалийския футболен клуб. Играчът визира оттеглянето на бизнесмена Румен Гайтански – Вълка, и толкова важните пари, които отборът получава от основния спонсор – компанията за залози „Efbet“.

400 000 лева на месец били разходите на „Сините от Кърджали“, когато се готвели да дебютират на европейската футболна сцена, днес, когато основната цел е оставане в Първа лига, бюджетът е свит до 250 000 лева месечно.

В момента годишният бюджет на „Арда 1924“ е близо 3 000 000 лева. „Прилични пари за „златната среда“, дори при стечение на обстоятелствата, може да се стигне до бараж за европейска квота“, твърди пред 24rodopi.com запознат с финансовите дела.

Както вече 24rodopi.com писа, предстои „Арда 1924“ да подпише контракт с още един голям спонсор. Това е мобилен оператор, но все още не са покрити всички критерии за евентуално трайно партньорство, които компанията е поставила. До 100 000 лева на месец ще постъпват в касата на „Арда 1924“ от мобилния оператор, който е с амбицията в следващите три години да бъде лидер в България в предоставянето на телекомуникационни услуги в България.

 Efbet е спонсор на Първа лига, но отделно подкрепя и отборите на „Арда 1924“, „Берое“, „Черно море“ и „Локомотив“ (София). Цветомир Найденов и брат му Боян, които заедно управляват компанията, са собственици на „ЦСКА 1948“, който дори с помощта на бившия треньор на „Арда 1924“ Николай Киров не може да се „отлепи“ от дъното.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0