След 5 месеца „Домашен арест“ – мъжът с 10-те плика кокаин влиза в съда

24rodopi.bg/Общество Почти пет месеца е под домашен арест 56-годишният мъж от Груево, който бе задържан заради наркотици, оръжие и антични монети. П

24rodopi.bg/Общество

Почти пет месеца е под домашен арест 56-годишният мъж от Груево, който бе задържан заради наркотици, оръжие и антични монети.

Предстои Районна прокуратура да внесе обвинителния акт срещу него. Няма данни дрогата да е била с цел разпространение, посочиха за 24rodopi.com от държавното обвинение.

Припомняме, че незаконно притежавано оръжие, наркотик и монети бяха иззети при претърсване на 26 октомври м.г. в къща и постройки в село Груево, обитавани от 56-годишния.

Мъжът бе задържан на 25 октомври в село Чорбаджийско в момент, когато поставял в тайник кокаин. На следващия ден в процесуалните действия са участвали полицейски служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, Районните управления в Кирково и Момчилград. В постройките са били намерени и иззети 10 пликчета бяло прахообразно вещество с общо тегло около 20 грама. При извършен тест субстанцията реагирала на кокаин. Открити са още: незаконно притежавани малокалибрена пушка и 29 патрона, 25 монети с антична стойност, везна, голяма сума в левове и валута.

Мъжът е съдебно реабилитиран. Преди години той е бил съден за отвличане.

Делото за евентуална иманярска дейност пък ще бъде водено от Окръжната прокуратура.

COMMENTS

WORDPRESS: 0