След 200 дни: Нова детска градина във „Възрожденци“!

След 200 дни: Нова детска градина във „Възрожденци“!

24rodopi.bg/Общество Най-големият квартал в Кърджали ще има нова детска градина след малко повече от 200 дни. Това е срокът за играждането на сградат

24rodopi.bg/Общество

Най-големият квартал в Кърджали ще има нова детска градина след малко повече от 200 дни. Това е срокът за играждането на сградата на образователното заведение, чийто строеж вече започна. Проектът е на стойност 3,3 млн. лева. Новата детска градина ще се намира в района на недовършеното училище в квартала.

Това обяви на брифинг пред медиите кметът на Кърджали Хасан Азис.

Проекти за общо 5 обекта е спечелила Общината. Общата им стойност е близо 11 млн. лева. Отпуснатите средства по Националната програма на Просветното министерство са в размер на 6,7 млн. лева. Общината е осигурила 584 хиляди лева. За да бъдат довършени обаче ще са необходими още около 4,5 млн. лева.

„Общината ще търси различни възможности за финансиране. Проектите са за реконструкция и обновяване на училище „Георги Бенковски“, бившата ясла №5, изграждане на нова детска градина във „Възрожденци“ и две пристройки към детските градини „Чайка“ и „Щастие“. Ще бъде извършен основен ремонт, като след това предстои цялостно оборудване, за което обаче ще търсим допълнителни средства“, посочи кметът.

Три от проектите на общината не са били одобрени. Това са пристройката към СУ „П.Р. Славейков“, доизграждане на незавършеното училище във „Възрожденци“ , както и ремонт на училище „Климент Охридски“.

450 ученици ще могат да посещават занятия в сградата на „Георги Бенковски“ след като реконструкцията приключи. Срокът на дейностите е 180 календарни дни.

COMMENTS

WORDPRESS: 0