След 125 дни: Амфитеатър, сцена, 500 места в центъра на Джебел

24rodopi.bg/Регион Амфитеатър на 6 нива, сцена, места за 500 зрители… Центърът на Джебел в момента е строителна площадка заради реализацията на

24rodopi.bg/Регион

Амфитеатър на 6 нива, сцена, места за 500 зрители…

Центърът на Джебел в момента е строителна площадка заради реализацията на поредния етап от промяната на облика на общинския център.

125 дни имат строителите, за да превърнат проекта „Изграждане на сцена за културни мероприятия“ в реалност.

Изцяло с него ще се промени визията на площад „19 май“, като ще се предаде завършен вид и на концепцията за благоустрояване на двете зони за отдих в съседство – площада и парка.

Предвидено е изграждане на амфитеатър със сцена за провеждане на културни мероприятия с места за 500 зрители, които ще са покрити с метална конструкция – тип пергола. Сцената ще е от стоманобетонова конструкция. Фасадното решение е с декоративни окачени панели от еталбонд, наподобяващи дърво. Цоклите и подът на сградата ще бъдат изпълнени от светла гранитна настилка.

За покривната конструкция е предвидено да се монтира стъклена пирамида за естествено осветяване на сцената. Тя ще бъде оборудвана с модерна аудио визуална техника – акустично озвучаване, екран за прожекции, проектор и интерактивно осветление. Ще бъде използвана за презентиране на известните туристически дестинации в община Джебел и провеждане на сценично културни мероприятия – театрални постановки, концерти, детски представления.

„Целта на проекта е сцената и амфитеатърът да дават пространство за изява на творци, генератори на нови идеи и алтернативни проекти. Да се наложи като културно средище и място за обществена дейност, с което да предложи на гостите на града истински стойностни преживявания“, коментира кметът на Джебел Неджми Али.

COMMENTS

WORDPRESS: 0