Слави Трифонов: В парламента гласуваха за Краси Радков, а за народа – референдум за президентска република

Слави Трифонов: В парламента гласуваха за Краси Радков, а за народа – референдум за президентска република

 24rodopi.bg/Политика Заради мен председател на парламента е Краси Радков, време е за референдум за президентска република. Това отбеляза във Фейсбу

 24rodopi.bg/Политика

Заради мен председател на парламента е Краси Радков, време е за референдум за президентска република.

Това отбеляза във Фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

Коментарът му:

„Като гледам какво се случва в българския парламент, някак си от само себе си реших да поема вината за всичко това.

Ами, да, вече така съм свикнал да съм виновен, че някак си отвътре ме напъва чувството да изкрещя: “Аз съм виновен! Заради мен парламентът буксува. Заради мен няма председател на парламента. Защото разбирам от шоу и всичко, което гледате последните три дни по телевизията е създадено от мен, продуцирано от мен и написано от моите сценаристи. И заради мен председател на парламента е Краси Радков…. извинете – Вежди Рашидов”.

Обаче се оказа, че греша. Шокиран съм, но този път не съм аз. Троянският кон се оказа кобила. С червен косъм. И жълтите павета освен, че са криви, вече са и самотни.

Изходът е само един – референдум за президентска република. Вие сте суверенът и вие трябва да решите. Това зле скалъпено шоу ли искате да гледате непрекъснато или работещ, отговорен и кадърен политически елит?“.

Припомняме, че почетният гражданин на Кърджали Вежди Рашидов днес, след 3-дневни опити и 10 гласувания, бе избран за председател на 48-мото Народно събрание. Това стана след като на председателски съвет бе решено парламентарен шеф да стане най-възрастният депутат. За Рашидов гласуваха ГЕРБ, ДПС, БСП и „Български възход“. В речта си пред останалите в пленарна зала скулпторът каза следното:

„Фейсбук работи, но колкото и да работи, пазете себе си, работете и Вие.

Виждаме, че един човек с образа си го направих милионер – като колегата Слави Трифонов. Понеже, ако играе себе си, няма да изкара пари. Най съм му удобен аз. И винаги ме играе и има едно-единствено обидно нещо. За да ми се направи портрет – аз, който съм бил изключително добър пушач, от осем години не пуша, но пурата ми е в ръцете. Играе ме с чаша уиски в ръката. От толкова години пак не пия, въпреки че пийвах водка. И това е най-обидното. Да ме играе с уиски – върхът на обидата. И водката е питие“.

Коментарът: Вчера, днес и утре – примерът „Вежди“, от „мултака“ до смирения – очаквайте

COMMENTS

WORDPRESS: 0