Слави Трифонов: Кабинетът „Габриел“ не е експертен, ИТН няма да го подкрепи

24rodopi.bg/Политика Правителството на ГЕРБ, ДПС и „Има такъв народ“ няма да се случи. “Има такъв народ” няма нито да участва, нито да подкрепя каби

24rodopi.bg/Политика

Правителството на ГЕРБ, ДПС и „Има такъв народ“ няма да се случи.

“Има такъв народ” няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет на ГЕРБ с първи мандат. Това написа във Facebook профила си лидерът на ИТН Слави Трифонов.

„Миналата седмица обещах “Има такъв народ” да постъпи отговорно и да подкрепи експертен кабинет, защото пред България има съвсем реални проблеми, които трябва да бъдат разрешени. Повтарям – експертен кабинет, без партийни лидери.

От тогава до днес никой не проведе разговор по същество с “Има такъв народ”. Никой. Не беше проведен нито един разговор. Нито един. Нито за състава на кабинета. Нито за структурата. Нито за експертизата на хората в него. Нищо“, пише създателят на ИТН.

И още от Слави Трифонов:

„Това означава само едно. Че готвеният кабинет с първия мандат не е експертен. Какъв е, аз не знам. Но не е експертен. Ние не сме обещавали и няма да дадем подкрепа по принцип. Затова “Има такъв народ” няма нито да участва, нито да подкрепя кабинет на ГЕРБ с първи мандат.

Продължавам да смятам, че страната се нуждае от редовно правителство и продължавам да смятам, че то трябва да е от експерти и да има широка подкрепа. Остават още два мандата. Дано там партиите загърбят своите тясно партийни интереси и да надделее интересът на България“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0