„Славейков“ бие 400 училища по активност в спорта

„Славейков“ бие 400 училища по активност в спорта

Награждаването на най-активните училища в Европейския ден на спорта се проведе онлайн. Организаторите от сдружение „БГ Бъди активен“ се съобразиха с и

Награждаването на най-активните училища в Европейския ден на спорта се проведе онлайн. Организаторите от сдружение „БГ Бъди активен“ се съобразиха с изискванията на противоепидемичните мерки и включиха всички участвали училища и представители на институции във виртуална среща, на която бяха представени отличените училища. От 400 школа от 203 населени места награди получиха 7 учебни заведения, едно от които е СУ „Петко Рачов Славейков“ – Кърджали.

В самия ден на проявата в спортните дейности се включиха всички 1600 ученици заедно с почти 200 преподаватели и родители, както и непедагогическият персонал. По изискванията на организаторите „славейковци“ участваха в инициативата „Активни пространства“, разделно събиране на отпадъци и специален флашмоб.

По време на награждаването директорът на училището за шампиони Милко Багдасаров представи спортните успехи и развитието на ученическия спорт в школото. „Славейковци“ ще се включат в бъдещата надпревара между всички наградени тази година училища, както и във всички бъдещи инициативи.

СУ „Петко Рачов Славейков“ участва за втора поредна година в ЕДСУ и е единственото наградено училище от област Кърджали.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0