„Скоростна“ камера улови автобус, движещ се с 53 км/час, но шокираха транспортната фирма с 2 000 лева

24rodopi.bg/Криминале  12 минути след като започва полицейска операция край Кърджали, тринога улавя автобус с превишена скорост. При ограничение на с

24rodopi.bg/Криминале 

12 минути след като започва полицейска операция край Кърджали, тринога улавя автобус с превишена скорост. При ограничение на скоростта за населено място 50 км/час и след приспаднат толеранс от минус три километра, е заснето нарушение с автоматизирано техническо средство. От фактическа страна не е описан състав на нарушение по ЗДвП, свързано с движение над допустимата скорост. Но пък в електронния фиш е описано, че с конкретното средство е установено и управление на МПС, което е регистрирано в Република България и не е спряно от движение, за което собственикът не е сключил задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

Става дума за автобус на фирмата „Арда тур“, а спорът в съда продължава близо една година.

Законът предвижда „глоба“, в размер от 250 лева, когато собственикът е физическо лице и имуществена санкция в размер на 2 000 лева за юридическо лице или едноличен търговец и че същите санкции се налагат на собственика на МПС, когато с автоматизирано техническо средство или система е установено управление на МПС, за което няма сключен и действащ застрахователен договор за задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

Електронният фиш за налагане на имуществена санкция на „Арда тур“ в размер на 2 хиляди лева е потвърден. Решението е окончателно.

COMMENTS

WORDPRESS: 0