Скандално в КТ „Подкрепа“ – 26 895 лева отклонен членски внос в Кърджали!

24rodopi.bg/Общество Отклонен и невнесен членски внос в размер на хиляди левове, невярно попълнени и фалшифицирани анкетни карти, умишлено възпрепятс

24rodopi.bg/Общество

Отклонен и невнесен членски внос в размер на хиляди левове, невярно попълнени и фалшифицирани анкетни карти, умишлено възпрепятстване на възложена проверка…

Поради тези причини Конфедеративният съвет на КТ „Подкрепа“ подложил на гласуване предложение за отнемане правомощията на председателя на кърджалийската структура на синдикалната организация Румяна П. и секретаря Диана С. Решението е гласувано на 26 март в столицата, съобщиха за 24rodopi.com от КТ „Подкрепа“. 57 са дали съгласие, 68 гласа обаче са били против.

След извършени проверки е станало ясно, че за различни периоди от 2019 до 2023 година са отклонени средства от дължимия членски внос, като общата сума е в размер на 26 895 лева, става ясно от представените по време на съвета документи. Част от сумите са били възстановени.

Синдикалните секции, членуващи в РСО „Подкрепа“-Кърджали, трябва да проведат събрания за избор на делегати за извънредно регионално събрание след решението на служебната мандатна комисия. То трябва да се проведе не по-късно от 30 април.

COMMENTS

WORDPRESS: 0