Скандално признание на кандидат от списъка на Слави Трифонов: Принудително подписах декларация за отказ от мандат!

Скандално признание на кандидат от списъка на Слави Трифонов: Принудително подписах декларация за отказ от мандат!

24rodopi.bg/Политика Кандидатите, попаднали в листите на партията на Слави Трифонов, били принуждавани да подписват предварително декларации за отказ

24rodopi.bg/Политика Кандидатите, попаднали в листите на партията на Слави Трифонов, били принуждавани да подписват предварително декларации за отказ от депутатски мандат, ако са работили за мажоритарен вот, т. е. преференции.

Скандалното разкритие прави Никола Стоев, който беше кандидат за народен представител от „Има такъв народ“ миналата година. Той бил провокиран от инициативата на бившия си партиен шеф за провеждане на референдум за президентска република, след като вече сам зачеркнал предишното допитване за мажоритарни избори, дори ръководството на ИТН наложило правила срещу избора на личности.

„За да преминем от парламентарна, към президентска република, трябва да свикат Велико Народно събрание, не да пуснат референдум. И Слави нали се бие в гърдите с проведеният референдум за мажоритарен вот!? Защо тогава ме накараха по време на предизборната кампания да подпиша заявление, че се отказвам от депутатски пост, ако ме изберат чрез преференции и точно, кратко и ясно ми бе казано – Ние не признаваме преференциите, така че изобщо не си прави труда!?

Ама аз никога не съм искал да ставам депутат, бе, бях там, за да събирам гласове за партията, не ламтя за постове, доволен съм от живота си и без да крада от бедния народ… Но щеше да е тъпо, ако ме бяха избрали и се откажа, какво щяха да кажат хората. Ние му даваме шанс, той не го иска и се отказва… Обикалях и се молех никой да не гласува за мен през цялата кампания!!!“, коментира бившият кандидат за депутат от ИТН Никола Стоев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0