Скандално: От 18 зрелостници, само 1 с диплома за завършено средно образование! Преподавател: Пълен разпад…

Скандално: От 18 зрелостници, само 1 с диплома за завършено средно образование! Преподавател: Пълен разпад…

24rodopi.bg/Образование/Регион От 18 зрелостници в паралелка, само 1 днес се дипломира и ще може да кандидатства, останалите 17 ще се явят на поправи

24rodopi.bg/Образование/Регион

От 18 зрелостници в паралелка, само 1 днес се дипломира и ще може да кандидатства, останалите 17 ще се явят на поправителен. Това съобщават педагози от Средно училище „Васил Левски“ в Ардино. Става дума за 12 Б клас, с профил „икономист-информатик“.

Общо 42-ма са 12-токласниците в две паралелки, 19 от тях не са присъствали на тържественото връчване на дипломи за завършено средно образование вчера.

„За мен беше един много тъжен ден, защото изпратих едни много будни, талантливи и амбициозни зрелостници, които със сигурност ще успеят в живота и ще дадат  редица поводи за гордост на своите родители и учители! Двойно по-голяма тъга и жалост изпитвам към едни 19 зрелостници, които днес не присъстваха на тържествената церемония и не получиха своите дипломи! Защо? Ръководството на училището се ухилило до уши и раздава похвали, грамоти и най-вече дипломи! Аз на ваше място бих се засрамил! Прецедент в краха и кризата в образованието ни регистрирахме тази година, за последните 30 г. Псевдообразование и пълен разпад на елементарната грамотност, благодарение на  делегирани бюджети и несменяеми злобни и алчни директори. МОН, засрамете се, или се оттеглете, защото сте консервативни паразити“, гласи коментарът на учителя Месут Хайрулов.

24-ма са учениците в 12 „А“ клас, с профил „Английски и информатика“. 22-ма от тях вчера са получили дипломи и вече мислят да продължат във висши учебни заведения. Те се явили на задължителната матура по български език и литература и на още една по техен избор.

Проблемен се оказал вторият зрелостен изпит за Б-паралелката, който не е по избор, а отново задължителен и съотносим към техния профил – „икономист-информатик“. 17 от 18 ученици се провалили на трудната втора матура.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0