Скандалът се отлага, отпадна точката за евентуалното затваряне на пътя към брега на язовира под село Старо място

Скандалът се отлага, отпадна точката за евентуалното затваряне на пътя към брега на язовира под село Старо място

24rodopi.bg/Темата+ Точка 23 „Даване на съгласие за промяна на начина на трайно ползване и промяна на статута от публична в частна общинска собствено

24rodopi.bg/Темата+

Точка 23 „Даване на съгласие за промяна на начина на трайно ползване и промяна на статута от публична в частна общинска собственост на част от поземлен имот с идентификатор 68984.10.18 по КК и КР на с. Старо място, Община Кърджали“ отпадна от дневния ред на днешното заседание на Общинския съвет.

На заседание на постоянните комисии „даването на съгласие“ било подкрепено от мнозинството съветници, но в началото на сесията на разпоредителния орган точката бе снета от дневния ред на разпоредителния орган.

Припомняме, че рибари и туристи алармираха преди дни:

Пътят към брега на язовир „Кърджали“ под село Старо място ще бъде затворен. Задействана е имотна процедура, чието финализиране означава само едно – блокиране на свободния достъп до този бряг, който е по-съхранен за риболов и туризъм от „бетонизираните“ брегове на Енчец и Главатарци.

Селскостопански път, който е общинска публична собственост, ще бъде превърнат в земеделска земя. Това ще се случи на следващото заседание на Общинския съвет в Кърджали с решение за промяна на предназначението. Теренът сега е публична общинска, но стане частна общинска собственост. По-късно тази земя ще стане собственост на собственик на терен, върху който ще се строи. Той ще има собствен излаз към язовира, а идващите в тази част на язовира ще могат да го съзерцават от високо. В дъното на „врътката“ стои общинар.

Това отбелязват още рибарите.

24rodopi.com ще продължи темата в делничните дни

На снимката: Част от брега на язовир „Кърджали“ под Старо място, която става все по-атрактивна след презастрояването на Главатарци и Енчец

COMMENTS

WORDPRESS: 0