Скандалът се отлага, отпадна точката за евентуалното затваряне на пътя към брега на язовира под село Старо място

24rodopi.bg/Темата+ Точка 23 „Даване на съгласие за промяна на начина на трайно ползване и промяна на статута от публична в частна общинска собствено

24rodopi.bg/Темата+

Точка 23 „Даване на съгласие за промяна на начина на трайно ползване и промяна на статута от публична в частна общинска собственост на част от поземлен имот с идентификатор 68984.10.18 по КК и КР на с. Старо място, Община Кърджали“ отпадна от дневния ред на днешното заседание на Общинския съвет.

На заседание на постоянните комисии „даването на съгласие“ било подкрепено от мнозинството съветници, но в началото на сесията на разпоредителния орган точката бе снета от дневния ред на разпоредителния орган.

Припомняме, че рибари и туристи алармираха преди дни:

Пътят към брега на язовир „Кърджали“ под село Старо място ще бъде затворен. Задействана е имотна процедура, чието финализиране означава само едно – блокиране на свободния достъп до този бряг, който е по-съхранен за риболов и туризъм от „бетонизираните“ брегове на Енчец и Главатарци.

Селскостопански път, който е общинска публична собственост, ще бъде превърнат в земеделска земя. Това ще се случи на следващото заседание на Общинския съвет в Кърджали с решение за промяна на предназначението. Теренът сега е публична общинска, но стане частна общинска собственост. По-късно тази земя ще стане собственост на собственик на терен, върху който ще се строи. Той ще има собствен излаз към язовира, а идващите в тази част на язовира ще могат да го съзерцават от високо. В дъното на „врътката“ стои общинар.

Това отбелязват още рибарите.

24rodopi.com ще продължи темата в делничните дни

На снимката: Част от брега на язовир „Кърджали“ под Старо място, която става все по-атрактивна след презастрояването на Главатарци и Енчец

COMMENTS

WORDPRESS: 0