Скандал! Илхан Кючюк пробутал формулата „Съпредседатели“ на Доган, сплашил го с „желанието на Анкара“ и се самопредложил за позицията на Чакъров

24rodopi.bg/Политика Не лидерът на организацията „Балгьоч“ в Бурса Емин Балкан е притеснил Ахмед Доган и притиснатият от Турция почетен председател н

24rodopi.bg/Политика

Не лидерът на организацията „Балгьоч“ в Бурса Емин Балкан е притеснил Ахмед Доган и притиснатият от Турция почетен председател на ДПС е наложил формулата „съпредседатели“, а всичко е вследствие на кариеристична игра на евродепутата Илхан Кючюк, за да застане стане той един от шефовете на партията.

Кючюк се възползвал от позицията си в партията на либералите в Европа и от присъствието си в Европейския парламент и разговарял в Брюксел с бивш зам.-министър на Анкара, в момента с важна мисия в столицата на Европейския съюз. Българинът изразил тревогата си от позицията на Доган, че „Пеевски е феномен“ и настоял Турция да предприеме ходове, които да принудят почетния председател да приложи схемата с двамата съпредседатели, като самият Кючюк да е единия от тях.

Това разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници от Турция.

След разговора на Кючюк с важния турчин в Брюксел, председателят на бурсенската организация „Балгьоч“ Емин Балкан предприе кампания под мотото „притеснително е турска партия да се ръководи от човек извън етноса“. На 3 януари 2024 година Доган обяви хода си със съпредседателите, но разочарова „сценариста на напрежението“ Кючюк, залагайки на Джевдет Чакъров.

Доган отчита, че Кючюк е основният виновник за превръщането на силната младежка организация на ДПС във функциониращо само на книга скромно звено, а освен това за него има много сигнали при почетния председател, че на гърба на ДПС се опитва да прави кариера, но носи щети на партията.

Един от сигналите е и за корупционни практики и вече е стигнал до „Обнови Европа“.

Защо в Брюксел вече гледат под лупа Кючюк – очаквайте по-късно само в 24rodopi.com

В момента Кючюк се надява Доган да върне положението от времето на Мустафа Карадайъ и Лютви Местан, като ДПС да функционира с оперативен председател и той да се казва… Илхан Кючюк. За другите мераклии позицията на Кючюк била „Аталай е алианин, Хасан Азис – вероятно клиент на прокуратурата, Чакъров се видя, че не става, а Джейхан Ибрямов е само мъж на секретарката на Доган“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0