„Синята зона“: Над 700 бона приходи, след водния цикъл – ремонт на улиците!

24rodopi.bg/Общество Над 700 000 лева са приходите от „Синята зона“ в Кърджали от въвеждането й през април до края на миналата година.  Средно по ок

24rodopi.bg/Общество

Над 700 000 лева са приходите от „Синята зона“ в Кърджали от въвеждането й през април до края на миналата година. 

Средно по около 80 хил. лева на месец постъпват в общинското предприятие, което отговаря за платеното паркиране в централната част на града, посочи за 24rodopi.bg шефът му Шенай Мехмедали.

„Общинската фирма се самоиздържа изцяло. За съжаление се отделя голям разходен ресурс за щетите, нанесени по инфраструктурата на зоната от вандалски прояви. Те са в размер на хиляди левове. Това пряко нанася удар върху данъкоплатците, защото тези разходи можеха да се използват за подобряване на пътната настилка. Най-вече се нанасят щети на табели и пилони, обозначаващи различните зони в града. Те биват изрязвани, счупвани“, допълни Мехмедали.

Почти цялата улична мрежа в града предстои да бъде ремонтирана, но забавянето е заради водния цикъл. Предвидените средства през миналата година не са използвани именно поради дейностите по водния проект. След като те приключат ще се започнат и ремонтите.

„Всички приходи от предприятието отиват в Общината. Печалбата от „Синята зона“ също ще бъде използвана като ресурс за дейностите по подобрението на пътната мрежа“, посочи още Шенай Мехмедали.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0