„Синята зона“: 50 лева абонамент на година за живеещи в района, 1200 лв. за фирми! Глобата е 20 лева и скоба!

„Синята зона“: 50 лева абонамент на година за живеещи в района, 1200 лв. за фирми! Глобата е 20 лева и скоба!

Живеещите в зоните за платено паркиране в Кърджали могат да оставят автомобилите си неогранично време и брой пъти на местата в определен район при зап

Живеещите в зоните за платено паркиране в Кърджали могат да оставят автомобилите си неогранично време и брой пъти на местата в определен район при заплащане на годишен абонамент в размер на 50 лева. Годишният абонамент за юридически лица струва 1200 лева.
Санкцията за неплатилите, тези просрочили времето или спрели върху места за инвалиди, е 20 лева и поставяне на скоба на автомобила. Паркиралите върху зелени площи или тротоари се наказват с глоба в размер на 50 лева.
Във връзка със стартирането на „Синя зона“ в Кърджали на официалната страница на община Кърджали вече е обособен банер с подробности за нея. Отваряйки го всеки може да открие както информация за обхвата на зоната, така и отговор на въпросите свързани с абонамента за нея.
Абонаментите са различни и касаят както живущите в зоните за платено паркиране, така и хората, които имат бизнес в тях. Дава се информация и как се извършва паркирането на служебните коли на държавните институции, и на лицата притежаващи документ удостоверяващ, че са от групата на хората с увреждания.
В отделен файл са публикувани и санкциите , които ще бъдат налагани при нарушения в „Синя зона“.
Желаещите да имат абонамент за „Синя зона“ могат да се възползват от качените различни видове декларации и заявления за това. Те трябва да изтеглят документа, да го попълнят и подадат в Общинско предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“, намиращо се ул. „Капитан Петко Войвода“ №1. Приемът на заявления започва от понеделник, 21 февруари.
Телефоните за връзка с предприятието са 08791677000 и 0878055358, а Email адреса е : opkardzhali@abv.bg.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0