„Синята зона“: 10 мин. гратис за водачи, КАТ вместо скоба за „луксозни возила“ (видео)

24rodopi.com/Кърджали/Темата+ „Синята зона“ за платено паркиране в Кърджали обхваща 31 улици с общо 530 места за автомобили. Единствено към момента т

24rodopi.com/Кърджали/Темата+
„Синята зона“ за платено паркиране в Кърджали обхваща 31 улици с общо 530 места за автомобили. Единствено към момента тя няма да важи за „Стадионска“ и „Генерал Чернозубов“, обяви кметът на Кърджали Хасан Азис. Той представи ръководителят на общинското предприятие, което ще обгрижва зоната – Шенай Мехмедали.
„Синята зона“ ще обхваща и двора на затвореното спортно училище, докато обаче там не стартират ремонтните дейности по сградата.
При 50 процента пълняемост на паркоместата, общинското предприятие ще може да се самоиздържа, сочат разчетите на екипа на кмета Хасан Азис.
Платената зона започва да функционира от 1-ви март. На нарушителите ще се поставят скоби, а глобата е 20 лева. Единствено луксозните возила ще бъдат „пожалени“ от устройство за блокиране на гумата. При тях проверяващите екипи ще викат на място служители на „Пътна полиция“, които да съставят съответната санкция.
Гратисен период ще се дава на водачи, които са спрели в рамките единствено на десет минути.
Пред медиите Шенай Мехмедали показа как функционира системата, която следи местонахождението на всички десет служители, обслужващи „Синята зона“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0