Синдикати: Всички ученици в школата, безплатни тестове от държавата

Синдикати: Всички ученици в школата, безплатни тестове от държавата

Учениците от прогимназия и гимназия да се върнат в училище след промяна на насоките и след осигуряване на безплатните тестове от държавата. МОН да раз

Учениците от прогимназия и гимназия да се върнат в училище след промяна на насоките и след осигуряване на безплатните тестове от държавата. МОН да разясни това на държавните и общински училища, срещу твърденията на някои медии училищата да плащат тестовете от бюджетите си за големите ученици.

Това предлагат от синдикат „Образование“.

„Решението на Здравното министерство тестовете да се правят в училище с доброволци – учители, директори и родители, се оказа лишено от логика, защото заболеваемостта е под математическата нула и лишено от смисъл и защото на родителите може да се вярва и тестовете трябва да се правят в домашни условия. Новият здравен министър трябва веднага да отмени тази спорна практика.

Крайно неорганизирана и създаваща турбуленции на учителските колективи е организацията по доставка на тестовете в образователните институции, което за голямо съжаление създава неравен шанс към учениците в отделните училища и различни области“, посочват от синдиката.

Училищата за сметка на собствените си бюджети купуват тестовете за учителите, защото допълнителните средства не са достигнали в училищата, а можеше държавата да осигури тези тестове и за учителите. Синдикатът категорично предлага тестовете за всички ученици и за всички учители, ако останат като задължение, да се осигуряват от държавата.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0