Синдикати на среща с кандидати на ИТН – идеите, за да няма „работещи бедни“

24rodopi.bg/Избори За да няма „работещи бедни“ трябва да бъде повишена минималната работна заплата,  заплащането в редица сектори също, работниците д

24rodopi.bg/Избори

За да няма „работещи бедни“ трябва да бъде повишена минималната работна заплата,  заплащането в редица сектори също, работниците да бъдат осигурявани на реални доходи, а не на минимална заплата, каквато е практиката в област Кърджали. Да се спре даването на заплати в плик, защото така се лишава държавната хазна от приходи.

Това са част от исканията на синдикати в Кърджали, които бяха изложени пред кандидатите за народни представители от „Има такъв народ“.

Представители на КНСБ, водени от председателя Иванка Караколева, разговаряха с екипа на ИТН. На срещата те представиха вижданията си за ръст на работните заплати в България, продиктувани от задълбочаващата се криза и обедняване на работещите.

Водачът на листата на партията Юлия Чортленева припозна по-голямата част от исканията на Синдиката и обеща да работи в интерес на работещите и държавата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

COMMENTS

WORDPRESS: 0