Синът на шефа на ПГ на ИТН е съдружник с дъщерята на джебелски депутат!

Синът на шефа на ПГ на ИТН е съдружник с дъщерята на джебелски депутат!

24rodopi.bg/Политика Шефът на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов има общи бизнес интереси с джебелския депутат от ИТН Танер Тю

24rodopi.bg/Политика

Шефът на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов има общи бизнес интереси с джебелския депутат от ИТН Танер Тюркоглу. Синът на „дясната ръка“ на Слави Трифонов – Сибил Тошков Йорданов, и дъщерята на джебелчанина имат обща фирма, става ясно от публикация на сайта за разследвания BIRD.

„Не партия, а фирма. Сибил Тошков Хаджитодоров е съдружник в една фирма с депутата Иван Руменов Клисурски, а в друга с дъщерята на депутата с 3 самоличности Танер Кадир Тюркоглу (или Танер Ердинч Дурмуш или пък Тянко Калинов Насков)“, пише BIRD.

Предприемачът от Джебел, който пред повечето време живееше и работеше в Бурса, изненадващо се отказа от турското си гражданство и се появи в кандидатска листа на ИТН в област Пловдив през 2021-ва. Той бе втори след Тошко Йорданов и през април, и през юли, и през декември. Йорданов, който беше водач и в „градския“ район на Пловдив, отстъпи мандата на Тюркоглу.

Темата+:Фирмата на Сибил Тошков и Дуйгу Тюркоглу e за консултантски услуги и агентство, регистрирана е дни преди изборите в края на 2021-ва – четете тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0