Силни думи от Илкнур Кязим за Фатме и Исмаил Сюлейман, които…

Силни думи от Илкнур Кязим за Фатме и Исмаил Сюлейман, които…

24rodopi.bg/Момчилград Чистите и светите дела имат своите образи. Днес имах възможността да посрещна в общината Фатме и Исмаил Сюлейман -  изключит

24rodopi.bg/Момчилград

Чистите и светите дела имат своите образи. Днес имах възможността да посрещна в общината Фатме и Исмаил Сюлейман –  изключително мило, задружно и човечно семейство. Хора с големи сърца, по чиито инициатива, труд и средства е издигнат монумент в  побратимената община Мендерес в памет на жертвите на тоталитарния режим у нас.

Исмаил Сюлейман е и сред основателите на ДПС в Момчилград. За тези хора Момчилград е много повече от дом и идея. Те са дали дъх от дъха си, любов от сърцето си, за да пребъдат мечтите им. И не са се разколебали нито за момент. Те са истинският пример за любов,  енергия и доброта за поколения наред.

Това написа Илкнур Кязим, кмет на община Момчилград, след разговора си с Фатме и Исмаил Сюлейман, които прие в кабинета си.

Паметникът на жертвите на тоталитарния режим се намира в град Мендерес, в района на Измир. Той е изграден благодарение на усилията на репресирани жители и изселници от Момчилград в Измир.

COMMENTS

WORDPRESS: 0