Ще отпаднат ли маските от 1 април в Кърджали? Решава Даниел Делчев

Ще отпаднат ли маските от 1 април в Кърджали? Решава Даниел Делчев

24rodopi.bg/Регион “Престава да има национално носене на маски и то става регионално. Решенията ще се вземат от областния управител, директора на Рег

24rodopi.bg/Регион

“Престава да има национално носене на маски и то става регионално. Решенията ще се вземат от областния управител, директора на Регионалната здравна инспекция, от главния санитарен здравен инспектор и министъра на здравеопазването”, пояснява пред “Труд” известният пулмолог д-р Александър Симидчиев (ДБ), зам.-председател на комисията по здравеопазване.

Местните власти ще решават от 1 април дали в съответните населени места или цели области да се носят маски на закрито или не.

“Здравните мерки ще бъдат регионализирани, например в Добрич към днешна дата обстановката е по-напрегната, но в Гоце Делчев и Кърджали може да бъдат отменени всички мерки”, илюстрира ситуацията с коронавируса д-р Симидчиев.

285,89 е 14-дневната заболяемост на 100 000 души в страната, в Кърджали – 58,46 на 100 000. Благоевград и Кърджали са единствените области у нас в „зелената зона“.

Както вече 24rodopi.com писа, 1 442 са новите случаи на COVID-19 у нас, в Кърджали са 10.

 

Поредицата: Само/Убийството на вестници в България! Погребахме „Монитор“ и др., „Труд“ стана по-четен от „24 часа“. Трябва ли правителството на Кирил Петков да продължава линията на Бойко Борисов и да спаси от задаващ се фалит „часовите“ вестници? Кой е по-голям от двамата големи вестникари на България – Тошо Тошев или Петьо Блъсков? Защо големите всекидневници катастрофираха до едва 5-10 хиляди читатели?

Четете от 31 март само в 24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0