Шок след арест! Полицаи: Каза, че е съдия и уринира в Районното!

24rodopi.bg/Общество/Регион „Започна да размахва служебна карта, като обясняваше, че е бил съдия, и че може да си прави каквото иска. Каза също така,

24rodopi.bg/Общество/Регион

„Започна да размахва служебна карта, като обясняваше, че е бил съдия, и че може да си прави каквото иска. Каза също така, че познава високопоставени хора…“.

Разказ на полицаи в Смолян след като се отзовават на сигнал за буйстващ мъж в заведение в областния град, съобщават колегите от 24smolian.bg.

Шокиращата случка се разиграва на Коледа-25 декември м.г. Подробности за нея обаче стават ясни едва сега, след като представилия се за съдия обжалва глоба от 2000 лева.

Полицейски патрул е повикан от управител на питейно заведение. Той посочва, че мъж в нетрезво състояние досажда на посетителите. Той отпивал от чашите на клиенти, хвърлял предмети, счупил и стъклена чаша. Униформените помолили човека да излезе навън, където да му обяснят повода за тяхното идване. Именно там той започнал да размахва служебна карта и да се държи агресивно с полицаите, разказват те в съдебната зала. Бутал единия от тях, опитал и да си вземе личната карта, за да не му бъдат записани данните. Наложило се да му бъдат поставни белезници. Агресията продължила и по време на медицински преглед в Спешното. Мъжът обиждал лекарите, отказал и да подпише талона за преглед. По-късно в Районното удрял по решетките, псувал, дори и уринирал на първия етаж в сградата, разказват в съда полицаите. Те му съставят общо 4 акта, два по Закона за МВР и два по Наредбата за опазване на обществения ред в Общината. Те не са подписани.

„Няколкократно му ги разяснявахме и аз, и колегата ми, но той продължи да обяснява, че е голям човек и че ще мине безнаказано“, посочват в съда полицаите.

Общата глоба от 2000 лева е обжалвана в съда в Смолян. Предстои още едно заседание. Защитата на мъжа поиска записи от охранителни камери. Твърденията са, че актовете не са написани в негово присъствие.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0