Шивачка взе назаем пари от шефа и… отказа да му ги върне!

24rodopi.bg/Общество/Регион Шивашкият сектор от години се е превърнал в синоним на „бяла робия“-много труд, ниско възнаграждение. Затова и десетки це

24rodopi.bg/Общество/Регион

Шивашкият сектор от години се е превърнал в синоним на „бяла робия“-много труд, ниско възнаграждение. Затова и десетки цехове се нароиха в най-бедните региони на страната. Обикновено най-ощетени са работниците, но интересен казус влезе в съда в Девин, при който потърпевш е… собственик, пишат колегите от „Родопи voice“ в новия брой на печатното издание.

Управител на цех за шиене на обувки назначил нова служителка. Машинната операторка работила около 17 дни, след което поискала от собственика 150 лева. Той обяснил, че не може да даде аванс от фирмата, а личен заем. Договорили се устно жената да получи 150 лева, като в рамките на месец, след като вземе заплата, да върне същата сума, без лихва.

След изтичане на срока шивачката така и не възстановила парите. Многократни били опитите на собственика спрямо жената тя доброволно да си върне заема, но без резултат. Минали месеци…

Управителят на дружеството заведе дело срещу шивачката в съда в Девин. Магистратите признаха за установено вземането на родопчанина. Служителката трябва да върне 156 лева, заедно с мораторната лихва. Тя обаче ще трябва да плати и 600 лева като разноски в заповедното производство.

COMMENTS

WORDPRESS: 0