Шеф в „Арда“: Сезираме ФИФА за баража! Заради протести сменят датата, няма да играем в центъра!

24rodopi.bg/Спорт „Доста неща се насъбраха и със съдийството. Ще систематизираме нещата, ще опишем всичко и ще пуснем жалба до ФИФА. Не може да бъдем

24rodopi.bg/Спорт

„Доста неща се насъбраха и със съдийството. Ще систематизираме нещата, ще опишем всичко и ще пуснем жалба до ФИФА. Не може да бъдем мачкани по този начин. Разбира се, ФИФА няма да реагира толкова бързо, но ние трябва да реагираме, защото не може БФС да обслужва интересите на няколко отбора. Това вече е грозно“.

Това обяви изпълнителният директор на „Арда“ Ахмед Моллахасан, цитиран от държавната информационна агенция. Повод за коментара му е връщането на датата на баража срещу „Левски“ за 11 юни

Според Моллахасан три дни са напълно достатъчни за въстнановяване на един отбор.

Както 24rodopi.com вече писа, контрактите на Ласана Н’Диайе, Ел Мами Тетах и Умар Сако,  изтичат на 10 юни. Поради тази причина баражът бе преместен за тази дата. Вчера обаче от БФС обявиха, че той ще е в неделя, заради готвените протести в събота от страна на „Възраждане“ и необходимостта от концентрация на голям брой полицаи в центъра на столицата.

Както вече писахме, ръководството на „Арда“ прави всичко възможни наетите до 10 юни Ел Мами Тетах и Ласана Ндиайе да останат „Сини от Кърджали“ поне още един ден, за да играят и на 11-ти срещу „Левски“.

„Анекс за един ден няма как да стане. Тези взаимоотношения са професионални. Вчера БФС обяви, че отменя деня на мача и ние днес в петък трябва да пратим анекс до тях. Тези неща не стават за един ден. Ще се опитваме чрез анекси и такива неща, но то не е проблем само договора, има работни визи, лични карти…“, коментира Моллахасан.

„Обяснението на БФС е, че е заради протестите. Но ние няма да играем в центъра на София. Ще играем на стадион“, допълни още изпълнителният директор.

COMMENTS

WORDPRESS: 0