Шахматното турне „Асеневци“ мина и през Крумовград

24rodopi.bg/Регион Под патронажа на кмета на община Крумовград Себихан Мехмед се проведе мероприятие, включено в националното шахматно турне „Асеневц

24rodopi.bg/Регион

Под патронажа на кмета на община Крумовград Себихан Мехмед се проведе мероприятие, включено в националното шахматно турне „Асеневци“.

Водещи бяха Даян Нинов – многократен шампион на България, национален състезател и професионален треньор по шахмат и председател на комисията по детско – юношески шахмат в България, и Доника Шивачева – многократен шампион на България, национален състезател и активен треньор по шахмат.

Целта на мероприятието бе да се популяризира шахмата сред подрастващите, тъй като тази игра възпитава добродетели като отговорност, концентрация, решителност и спомага за изграждането на характера.

Участие в него взеха всички ученици от група „Шахмат“ към ОДК Крумовград и десетки деца, които не са запознати с правилата на играта и не умеят да играят шахмат.

Проведоха се групови игри и упражнения за бързина, концентрация, креативност и индивидуални игри с въпроси и награди.

Всички участници получиха награди и ваучери за безплатно едномесечно онлайн обучение, осигурени от кмета на община Крумовград.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0