Сервитьор №1 на Родопите открит мъртъв в Генуа, след като бил свален от български автобус

Сервитьор №1 на Родопите открит мъртъв в Генуа, след като бил свален от български автобус

24rodopi.bg/Криминале Тежка трагедия застигна смолянското семейство Таневи. Трендафил Танев познат в града като Тренди, е починал в Генуа, Италия.

24rodopi.bg/Криминале

Тежка трагедия застигна смолянското семейство Таневи. Трендафил Танев познат в града като Тренди, е починал в Генуа, Италия. Семейството му обаче не е разполагало с необходимата сума от 12 000 лева да прибере тленните му останки. Съпругата и дъщеря му са в непрекъсната връзка с българското посолство, предава „Глас нюз“.

Трябва да заминат спешно за разпознаване и на тялото. Тренди имаше много приятели, доброжелателен и на мравката път правеше, казват дъщеря му и опечалената млада вдовица. Надяват се добри хора да им помогнат в този тежък момент, пишат колегите от 24smolian.com.

Младият мъж заминал преди дни да работи в чужбина, след като заради коронавируса намаляла работата в заведенията. Той бе един от най-добрите професионални сервитьори на Пампорово.

През уикенда Трендафил си купил автобусен билет от Алмонте /Испания/ до София. Бил свален на автогарата в Генуа, след като започнал да буйства, искал да се самонарани и изплашил останалите пътници.

„Освобождавайки се от притесняващия ги пътник“, отговорният екип на транспортната българска фирма не потърсил съдействие от полицията в Генуа, никой не се обадил и на близките му в България.

Дъщерята на Тренди – Таня, и майка й, след като загубили връзка с него, веднага отишли в смолянската полиция и Трендафил бил обявен за общодържавно издирване. На следващия ден им съобщили, че са го открили в Генуа починал вследствие на инцидент.

„Тепърва ще търсим отговорност и отговори от автобусната фирма, защо са го изхвърлили като куче на улицата, без да се обадят на никого. Сега най-важното е да си го приберем вкъщи“, казва дъщеря му.

Благодарение на местни жители, сумата за прибиране на тленните останки е събрана.

COMMENTS

WORDPRESS: 0