Селяни в класация за обиди: От „мърсол дърт“ до „хлебарка и черво“

24rodopi.bg/Общество Те са съседи от няколко години, една ограда дели дворовете им. Но не могат да се търпят. Жалби, сигнали, обиди. Това са взаимоот

24rodopi.bg/Общество

Те са съседи от няколко години, една ограда дели дворовете им. Но не могат да се търпят. Жалби, сигнали, обиди. Това са взаимоотношенията мужду двамата.

Една шепа хора остана в планината, но разбирателството е трудно. Интересно каква ли класация на родопските обиди може да се направи?

Случка в чепеларско село, която раазкриват колегите от 24smolian.com.

Единият съсед има гости. Пуска се музика на двора, веселие. Това дразни съседа, който пък включва някаква сирена, за да смути другия двор. След това звъни и на 112. Пристигналите на място полицаи установяват, че данданията е спряла, говорят с двамата и си тръгват.

Тогава „купонджията“ започва с богатата канонада към съседа: „мърсол дърт; отвратителен като хлебарка; боклук; черво; нещастник; дърта, мазна, долна…; смешник; мърша; галфон; глупак; цървул; фурнаджийска лопата…“.

Другият пък му отговаря с: „крадец, глупак с цигански манталитет“.

Реплика от първия: „Ако искаш имай и двадесет и две висши образования, ти си измекяр“.

След целия арсенал, двамата са в съда. Първо в Чепеларе, после в Смолян. И на двете инстанции решението е едно: виновни са, но наказани няма да има, защото обидите са били и от двете страни.

На снимката: Риба-сопол

COMMENTS

WORDPRESS: 0