Седмица пред изборите: ГЕРБ – 28.6%, „Възраждане“ – 14.9%, ДПС – 13.5%

24rodopi.bg/Политика Седмица преди парламентарните избори обществените нагласи гарантират победа на ГЕРБ с 28,6 на сто от гласовете, следват „Възражд

24rodopi.bg/Политика

Седмица преди парламентарните избори обществените нагласи гарантират победа на ГЕРБ с 28,6 на сто от гласовете, следват „Възраждане“ с 14,9% и ДПС с 13,5 процента.

Коалицията „Продължаваме промяната“ е на четвърто място с 12,9 процента, а пета е БСП с 8,6 на сто. Сигурна за парламента е и партия „Има такъв народ“ с 6,3%.

Това сочат данните на агенция „Медиана“, която е изследвала обществените и политически нагласи към 1 юни.

Близо до 4-процентната бариера са „Синя България“ – 3.4%, „Левицата“ – 3.2% и „Солидарна България“ – 3%. Шансове запазва и партия „МЕЧ“.

Въпреки, че до изборите остават само седем дни, все още огромна част от хората, които традиционно гласуват на избори, се колебаят дали и за кого да гласуват (над 400 хиляди потенциални избиратели).

При очакваната ниска избирателна активност (между 2.4 – 2.7 млн. избиратели пред урните), това е огромна маса колебаещи се избиратели, която може драстично да промени резултатите, ако се „люшнат” в една или друга посока, посочват от агенцията. Засега, обаче, не се наблюдава подобна „вълна” (насочване) към никоя от основните политически формации. Може да се каже, че голямата част от тези избиратели търсят алтернатива, но не я откриват категорично на „политическия пазар”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0