Съветникът Милев от ДБ: Свалете знамето на Русия от пилона пред Общината!

24rodopi.bg/Общество/Политика Общински съветник поиска да бъде свалено знамето на Руската федерация от пилона пред сградата на Общинската администрац

24rodopi.bg/Общество/Политика

Общински съветник поиска да бъде свалено знамето на Руската федерация от пилона пред сградата на Общинската администрация в Кърджали. Предложението е на Радослав Милев от ПП-ДБ.

„Както знаете, във връзка с войната в Украйна и скорошната смърт на опозиционния лидер Алексей Навални, целият демократичен свят остро заклейми руската агресия и авторитания режим на Владимир Путин. В тази връзка, предлагам Община Кърджали да предприеме символичен акт, с които да заявим, че тази братоубийствена война няма място в съвременния демократичен свят и трябва да бъде направено всичко възможно, тя да бъде прекратена незабавно. Две години след началото на войната няма украинец, който да не е загубил свой близък. Това е огромна трагетия. Редица градове в Европа предприемат символни актове, с които осъждат руската инвазия. Още през март 2022 година Съветът на Европа, най-важният орган на континента в областта на правата на човека, предприе безпрецедентния ход да изключи Русия заради нахлуването й в Украйна и националното знаме на страната-агресор бе свалено от пилона пред централата на организацията в Страсбург. Предлагам руското знаме пред Община Кърджали да бъде временно свалено, за да покажем своето отношение към диктатурата на Путин. Разбира се, наясно съм, че сме побратимен град с град Владимир в Русия и актът на сваляне на знамето не е насочен към руските граждани, а е единствено акт на осъждане режима на Путин“, се посочва в мотивите на Радослав Милев в отправеното предложение до кмета на Кърджали Ерол Мюмюн.

COMMENTS

WORDPRESS: 0