Съветниците от ГЕРБ: Представени са дребни, козметични корекции за Синята зона, кърджалийци искат по-сериозни промени в Наредбата

24rodopi.bg/Кърджали Всички предложения, постъпили по време на  проведеното в четвъртък обществено обсъждане на т.нар. Синя зона в Кърджали, да бъдат

24rodopi.bg/Кърджали

Всички предложения, постъпили по време на  проведеното в четвъртък обществено обсъждане на т.нар. Синя зона в Кърджали, да бъдат протоколирани и публикувани на сайта на общината,  независимо дали са внесени в писмена или в устна форма, както и да бъдат взети под внимание при изменението на Наредбата, настояват съветниците от групата на ГЕРБ.

Те изразяват съжаление, че кметът не е уважил с присъствието си дебата в залата на ОбС, преминал при изключително висок интерес от страна на гражданите.

„На присъстващите обаче са били представени дребни, козметични корекции в настоящия режим на функциониране на Синята зона, а в представения проект така и не са намерили място нито предложените от ГЕРБ поправки миналата есен, нито предложенията на гражданите от срещите на кмета по квартали“, реагират съветниците.

В сегашния си вид платеното почасово паркиране в Кърджали създава повече неудобства, отколкото улеснение за гражданите и трафика, твърдят от ГЕРБ в съобщение до медиите.

От партията отбелязват още:

„Още през септември те организираха публична дискусия по темата и внесоха в ОбС предложения за ограничаване обхвата и часовия диапазон на синята зона, облекчени абонаментни такси за работещите и др. Те обаче не бяха подложени на гласуване с формалния мотив, че трябва да бъдат разгледани в постоянните комисии. На общественото обсъждане те са повдигнали още въпроса за таксите за многодетните семейства, които следва да бъдат намалени, за Синята зона по бул. „България“, която затруднява водачите и натоварва движението, за буферния паркинг на Стадиона, който на практика е неизползваем и т.н. Наредбата трябва да бъде изменена по начин, който да улеснява всички участници в движението и да гарантира тяхната безопасност, а не да създава предпоставки за ПТП и да ощетява гражданите за сметка на общината“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0