Съветниците от ГЕРБ: Безумие, 9-етажен блок срещу съда, строителната офанзива пълзи към парковете!

Съветниците от ГЕРБ: Безумие, 9-етажен блок срещу съда, строителната офанзива пълзи към парковете!

Групата на ГЕРБ е категорично против поредното изменение на ПУП-а на имот X по плана на кв. „Студен кладенец“ /парцела срещу Съда / с цел високоетажно

Групата на ГЕРБ е категорично против поредното изменение на ПУП-а на имот X по плана на кв. „Студен кладенец“ /парцела срещу Съда / с цел високоетажно застрояване /до 9 етажа/, съобщиха от пресцентъра на партията след проведеното днес заседание на Общинския съвет.
„Винаги сме се противопоставяли на опитите за масирано бетониране на града и унищожаване на зелените площи с каквито и да било аргументи, още повече когато пред скоби са изведени тясно корпоративни интереси в ущърб и на гражданите, и на околната среда“, заяви съветничката Йорданка Гочева.
„От години наблюдаваме как строителната офанзива пълзи към парковите зони и отнема от малкото останали зелени площи под прикритието на благовидни инвестиционни намерения. В случая е налице и едно съвсем неприкрито и безочливо обяснение, че видите ли, „построяването на още по-висока, пунктова сграда на въпросния ъглов имот срещу Съдебната палата, ще подчертае отчетливо съществуващото кръстовище и основните пътни артерии“. Още по-абсурдно звучи и мотивът, че идеята за изграждане на по-високи сгради в тази зона била заложена и в старите градоустройствени планове на града на базата, на които са изградени четирите жилищни сгради „Простор“. Аз лично намирам това твърдение за обидно спрямо хората, които обитават града ни от десетилетия и помнят как се развиваше той през годините. С европейски пари местната власт построи парк „Арпезос Север“, но за сметка на това застрои десетки междублокови пространства, унищожи маса детски площадки и съкрати зеления пояс на града до минимум. Да не говорим, че самият парк „Арпезос Север“ е ограден с жилищни мастодонти, кооперации цъфнаха и в подножието на „Простор“, а по кварталите перманентно се повдига въпроса за високоетажно строителство. Недоумяваме кое налага срещу съда да „поникне“ 9-етажен блок и с какво това ще допринесе за подобряване на градската инфраструктура?! Ако въпросът е да бъдат удовлетворени нечии предприемачески амбиции, ние от ГЕРБ сме категорично против.
Центърът на Кърджали е пренаселен не с обществени, а с необитаеми жилищни сгради. Не сме против в града да се инвестира, но разумно, не хаотично, с планиране на потребностите и с визия за бъдещето. Няма да подкрепим поредното бизнес-начинание, което ще промени в негативен план облика на града, то не обслужва обществения интерес и е на път да превърне Кърджали в бетонова джунгла“, категорична бе Ѝорданка Гочева.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0