Съветници от ГЕРБ: Грешка е разширяването на Синята зона, Пазарът продължава да е на загуба и на прекупвачи

Съветници от ГЕРБ: Грешка е разширяването на Синята зона, Пазарът продължава да е на загуба и на прекупвачи

24rodopi.bg/Общество/Политика Групата на ГЕРБ в ОбС не подкрепи разширяването на т.нар. Синя зона и гласува против отчета на общинското дружество „Па

24rodopi.bg/Общество/Политика

Групата на ГЕРБ в ОбС не подкрепи разширяването на т.нар. Синя зона и гласува против отчета на общинското дружество „Пазар на производителите“. На вчерашното заседание на разпоредителния орган бяха гласувани промени в Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението, които касаят управлението и експлоатацията на зоните за платено почасово паркиране, въвеждането на абонаментни такси, разширяването на обхвата и др.  Според съветниците от ГЕРБ, допълването на списъка с улици и междублокови пространства в идеалния и широкия център на града е прибързано и нецелесъобразно на този етап. Гонят се бързи финансови резултати без да се отчитат интересите на гражданите – липсват буферни паркинги, няма контрол на трафика, противопоставят се хората, които живеят в обхвата на Синята зона срещу работещите в центъра, посочват от пресцентъра на местната структура на партията. 

Съветниците от ГЕРБ гласуваха против годишния отчет на Пазара. Дружеството продължава да генерира задължения, сумата на собствения му капитал не може да покрие пасивите, а оздравителната програма не дава очакваните резултати. Пазарът продължава да е на загуба и не съумя да се изпълни предназначението си, а именно – да бъде тържище на производители, а не на прекупвачи, смятат от ГЕРБ.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0