Състезателят по карате Тунджай Тасим пострада в тежка катастрофа

24rodopi.bg/Криминале Кърджалиецът Тунджай Тасим пострада в тежка катастрофа с бус, превозващ деца, която е станала в Прохода на Републиката в нощта

24rodopi.bg/Криминале

Кърджалиецът Тунджай Тасим пострада в тежка катастрофа с бус, превозващ деца, която е станала в Прохода на Републиката в нощта срещу 13 ноември. Ранените са настанени в болницата във Велико Търново. Шофьорът на буса, който е на 73 години, и 12-годишно момче са с опасност за живота, 

Бусът с хасковска регистрация е превозвал деца, които са се връщали от спортно състезание в Румъния. Децата са от клуб по карате. Сред тях е и Тунджай Тасим, който е станал и европейски шампион, съобщава телевизия „България он еър“ .

Пострадалият шофьор е и треньор на децата. Той е опериран и е с опасност за живота. Останалите пътници, които са техни родители, са в стабилно състояние, всички са под наблюдение в болницата.

Ремаркето на товарен автомобил с турска регистрация е поднесло, завъртяло се е и в него се е ударил бусът. По неофициална информация ТИР-ът се е движил с превишена скорост.

В микробуса са били шест деца от отбора по карате на Хасково, двама родители и треньорът, който е шофьор.

„В неврохирургията има пет души от катастрофата. Три момичета с мозъчно сътресение. Под контрол са нещата. Едно момче на 15 години, което също е с мозъчно сътресение и друго момче, което е в малко по-тежко състояние. Двете жени и едно момче от отбора са в хирургия“, заяви началникът на НХО в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ д-р Николай Мойнов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0