Само ДПС ли вече е опозиция на ПеПе и компания!? Борисов в резервния отбор на Кирил Петков ли е?

Само ДПС ли вече е опозиция на ПеПе и компания!? Борисов в резервния отбор на Кирил Петков ли е?

24rodopi.bg/Политика/Коментари   Хайде да се правим на гладиатори - с дървени мечове, но много внимателно да си посягаме, че може и да се самона

24rodopi.bg/Политика/Коментари

 

Хайде да се правим на гладиатори – с дървени мечове, но много внимателно да си посягаме, че може и да се самонараним!

Новите и старите управляващи демонстрират на сцената „политическо зрелище“, но с нюанси на читалищна самодейност.

На това намирисва от последното най-важно гласуване в българския парламент и опашките пред бензиностанциите, пълненето на туби, пълненето на изби и други домашни хранилища с дизелово гориво.

Че няма как някаква Младежка организация, пък била и тя Младежи-ГЕРБ да предизвика паника и да прати пред бензиностанциите десетки хиляди водачи на МПС, е, меко казано, е леко подигравателно спрямо българския народ. Да се смята, че с похарчени 300 евро във Фейсбук, за да достигнат едни снимки до N броя потребители, може да настане такава паника, това повече прилича на подкрепа за постигане на максимален ефект на реклама за структурата „Младежи-ГЕРБ“.

 

„Съществуват реални подозрения, че управляващата партия „Продължаваме промяната“ е влязла тайна договорка с представящата се за опозиция ГЕРБ“, това гърми информационна агенция „Пик“. Това е медията, която най-яростно бранеше до вчера Бойко Борисов и ГЕРБ. В публикацията става ясно, че малко преди в парламента да се гласува оставката на военния министър Стефан Янев и избора на нов, Кирил Петков се е срещал с Борисов в Банкя, за да го моли за подкрепа. Факт е, че същия ден депутатите на Борисов и депутатите на Петков се прегърнаха като български опълченци и руски освободители!

„На практика ГЕРБ влязоха в управляващата коалиция. Два са белезите дали подкрепяш едно правителство – ако гласуваш държавния бюджет и ако покрепяш кадровите предложения за министри“, твърдят конституционалистите Борислав Цеков и Георги Марков. Вторият е особена порода политик, допреди 96 часа беше нещо като „най-страшният хищник в политика, който е готов да разкъса всеки, дръзнал да каже лоша дума за Борисов“.

Днес Марков, една от емблематичните фигури-седесари на прехода, по-късно станал виден гербер, е цитиран от всекиднедника „Труд“ с разтърсващо обръщение:

„Уважаеми приятели от ГЕРБ,

Останали сме под 600 000 избиратели, защо ни причинявате такива страдания, мъки и отчаяния с днешното гласуване? Моля ви, елате на себе си! Вие знаете ли всъщност какво направихте?

– Вие дадохте вот на доверие с днешното гласуване на премиера Кирил Петков. Няма друго тълкуване на вашето гласуване, одобрявайки неговия министър на отбраната. На този Петков, който заповядва на Бойко Рашков да арестува вашия лидер, на този Петков, който каза, че 30 години не сме направили нищо за Северна Македония, а вашият лидер направи блестящо европредседателство и вкара Северна Македония в НАТО, на този Кирил Петков, който е най-комичната политическа фигура, не само в демократичната история на България, а въобще в цялата ни история.

– Вие гласувахте заедно с ПП, партията, която чрез машинно гласуване дойде на власт, в чиито редове са над 40 депутати, свързани с чужда държава, пък било то и Америка.

– Вие гласувахте с партизаните на Сорос от ДСБ – партията-джудже, убила СДС, вместо да предложите изключването й от ЕНП.

– Вие гласувахте с последната отломка на БСП, останала с 26 депутати, която искаше още 2013 година чрез Мая Манолова да ви вкара в политическия гроб. Гласувате с партията, довела ни до две национални катастрофи – до Лукановата и Виденовата зима.

– Вие гласувате с някакъв африканец, който има в речника си думи като „дебел задник“, „медуза“ и т.н. Вие гласувате заедно с чалгата на България.

Те искат да линчуват Бойко, вие си говорите за конструктивност. Думата конструктивност я изхвърлете завинаги, иначе ще ни загубите и нас и на следващите избори вместо 600 000 избиратели, ще имате 60 000.

На 13 март имате Национална конференция. Искрено ви моля да се извините на вашите избиратели за идиотското гласуване днес, да кажете завинаги не на машинното гласуване, не на „Америка за България“, не за партизаните на Сорос, не на чуждите посолства, не на Мая Манолова омбудсман, не на назначаването на комунистически отрочета по върховете на държавата, та и в чужбина, не на Христо Иванов правната нула министър, не на кръга „Капитал“, не на Майдана в България, не на Майдана в ГЕРБ, който изхвърли от редиците ви Цветан Цветанов.

Посипете си главата с пепел, елате на себе си и станете радикална и непримирима опозиция! Искайте вот на недоверие и пратете завинаги по дяволите кръга „Капитал“, който ви донесе толкова беди“.

Тежката артилерия на Бойко Борисов в медиите – „Пик“, смята, че вече има петорна коалиция – ПП, БСП, ИТН, ДБ и ГЕРБ.

 

Другите две сили в парламента са ДПС и „Възраждане“.

„Горивото“ на „Възраждане“ се казва „популизъм“, а водачът му се интересува единствено от проценти, проценти, проценти. Разбира се, партията на Костадин Костадинов има доста повече от 2,5% подкрепа, както твърди една социологическа агенция, но иска и още и още. При „Възраждане“ интересът клати феса. А той е наклонен в момента към опозиционното говорене. И заради ковид ограниенията, и заради Русия.

Нима само ДПС е останала единствената принципна опозиционна сила?

COMMENTS

WORDPRESS: 0