Сълзите на дядото и мечтата му за инвитро внучките

Сълзите на дядото и мечтата му за инвитро внучките

24rodopi.bg/Общество Единадесетгодишната Дилек Реджеб от чернооченското село Габрово, заедно с 8-годишната си сестра Дидем, бяха най-малките гости на

24rodopi.bg/Общество

Единадесетгодишната Дилек Реджеб от чернооченското село Габрово, заедно с 8-годишната си сестра Дидем, бяха най-малките гости на кмета на Община Черноочене Айдън Осман в приемния му ден. Двете сестри са едни от първите в района, които са заченати инвитро.

Дилек и Дидем са изключително комуникативни и любознателни. С примерното си държание успяха да впечатлят ръководството на община Черноочене.

Днес семейството работи в немския град Ханау, а децата учат в местното училище. В родния край са за празниците.

Най-развълнуван от краткото посещение на Дилек и Дидем е дядото Халим Реджеб. Със сълзи на очи не скрива задоволството си. Но и тайничко мечтае внучките да поостанат още няколко дни, поне до Рамазан Байрам.

„Нека тази инициатива за инвитро зачеване да бъде полезна за всички в нашия район, които имат нужда да бъдат подкрепени. Благодарение на това се сбъдна нашата мечта“, казват родителите Нургюн Реджеб и Неврие Реджеб.

През 2010 г. Община Черноочене помага на семейството, за да преминат процедурата и имат бебе с помощта на новите репродуктивни технологии. Така през 2011 г. на бял свят идва Дилек, а през 2013 г. се ражда и Дидем.

Кметът Айдън Осман наблегна на това, че през годините винаги Общината е била в помощ от различно естество на семействата.

Исмет ИСМАИЛ, Черноочене

COMMENTS

WORDPRESS: 0