Съдят 42-годишен за адската катастрофа край Комунига

24rodopi.bg/Криминале 42-годишният Р. Х. А. вече е подсъдим за тежката катастрофа в района на Комунига, при която загинала 55-годишната С. Д. М., а д

24rodopi.bg/Криминале

42-годишният Р. Х. А. вече е подсъдим за тежката катастрофа в района на Комунига, при която загинала 55-годишната С. Д. М., а други две жени пострадаха тежко, научи 24rodopi.com.

Делото е образувано по внесен обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Кърджали.

Подсъдимият Р .Х.А. е предаден на съд за това, че на 2 септември м г. в землището на с. Комунига, общ. Черноочене, на второкласен път, при управление на лек автомобил нарушил правилата на движение, като не спазил задължението си по чл. 20, ал. 1 от Закона за движение по пътищата (ЗДвП) да контролира непрекъснато пътното превозно средство, което управлява, както и не спазил задължението си по чл. 20, ал. 2 от ЗДвП при избиране скоростта на движението да се съобрази със състоянието на пътя – при условия на проливен дъжд навлязъл в крива от пътя със скорост около критичната, не намалил скоростта и не спрял, когато възникнала опасност за движението, и по непредпазливост причинил смъртта на С.Д.М., 55-годишна от Комунига, средна телесна повреда на Е.Х.Х., 64-годишна от същото село, изразяваща се в травматичен кръвоизлив под меките мозъчни обвивки в теменната област на главния мозък, и средна телесна повреда на А.А.Е., 60 годишна от Комунига, изразяваща се в счупване дясната раменна кост.

Припомняме, че пътният инцидент станал към 17 часа на 2 септември. 42-годишният водач на „Фолксваген“ с кърджалийска регистрация на завой загубил контрол над управлението, колата напуснала платното за движение и се блъснала в скат. Вследствие на удара 55-годишна пътничка била тежко ранена и по-късно починала, пострадали и други две на 64 г. и на 60 г.

Пострадалата на 64 г. била с тежка мозъчна травма и транспортирана в Пловдив, пътничката на 60 г. била настанена в болницата в Кърджали със счупена ръка. Водачът и още една жена, пътувала в колата, били прегледани в болницата и освободени,

Направените тестове за алкохол и наркотици на шофьора са с отрицателни резултати. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0