Съдията на мача „Арда“ – „Славия“ /1:1/ се извинил за намесата си в 4-ата минута

Съдията на мача „Арда“ – „Славия“ /1:1/ се извинил за намесата си в 4-ата минута

24rodopi.bg/Спорт Димо Димов, който беше ВАР-рефер /VAR,Video Assistant Referee или на български – видео асистент съдия, б. р./ на мача от 8-ия кръг

24rodopi.bg/Спорт

Димо Димов, който беше ВАР-рефер /VAR,Video Assistant Referee или на български – видео асистент съдия, б. р./ на мача от 8-ия кръг на Първа лига между „Арда“ и Славия, се е извинил за намесата си в 4-ата минута.

Както вече 24rodopi.com писа,  ситуацията на „Арена Арда“ предизвика много полемики и реакция на собственика на Славия Венцеслав Стефанов, който негодува, че неговият отбор е бил ощетен. Случилото се в Кърджали той определи като „престъпление“.

В крайна сметка „Славия“ падна при визитата си в Кърджали с 0:1. След като ситуацията беше гледана на монитора близо 4 минути, Стоянов отмени наказателния удар и вдигна жълт картон на Ахмед Ахмедов от „Славия“ за симулация.

След края на мача реферът от Сливен Димо Димов е признал, че подобна ситуация е трябвало да се остави на преценка на терена, още повече че главният арбитър Ивайло Стоянов и помощникът от тази страна Петър Митрев от София имат перфектна видимост. И там международният арбитър беше посочил дузпа, тъй като е съвсем близо до ситуацията, отбелязва БТА.

„С решението си обаче да го извика до тъчлинията, ВАР-арбитърът подвежда Стоянов и му дава неправилна визия за липсата на контакт. Бивши съдии с опит в България и Европа също потвърдиха, че решението на Стоянов е правилно и в него не би трябвало да се търси вина“, отбелязва агенцията.

Системата за видеоповторения в полза на съдиите (ВАР) беше въведена преди по-малко от година и половина в българското първенство и все още за много тя е трудна, тъй като изисква две основни качества – бързина и прецизност на решението.

Самият Димо Димов е млад съдия и подобно решение може да се отдаде на неопитността му. Иначе той се слави в съдийските среди като мотивиран и амбициран да се развива, пише БТА.

COMMENTS

WORDPRESS: 0