Съдбата на хлапето, блъснало фатално старица, ще се реши в едно заседание!

24rodopi.bg/Общество Делото за блъсната и убита на пътя 83-годишна жена се очаква да завърши с осъдителна присъда. Заседанието е насрочено за 12 апри

24rodopi.bg/Общество

Делото за блъсната и убита на пътя 83-годишна жена се очаква да завърши с осъдителна присъда. Заседанието е насрочено за 12 април и ще се гледа по съкратената процедура. Всички факти и обстоятелства по обвинителния акт са признати от подсъдимия-15-годишния Атанас И. Това означава-решение в рамките на заседанието.

Към момента няма искане за отлагане и от двете страни, научи 24rodopi.com.

Както вече писахме, няма да има частен обвинител по делото срещу 15-годишния, който блъсна с лек автомобил и уби възрастна жена в Кърджали.

Това реши Апелативният съд в Пловдив, потвърждавайки определението на окръжните магистрати.

Припомняме, че в заседанието бе поискано роднините да бъдат конституирани като частни обвинители. Това обаче бе отхвърлено от съда, поради факта, че Законът не е предвидил подобна юридическа процедура при дело срещу непълнолетни.

Момчето ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост като неправоспособен водач. Присъдата ще бъде редуцирана с една трета заради съкратеното съдебно следствие.

Трагичният инцидент стана вечерта на 4 юли м.г. в Кърджали.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0