Сабахтин имаше идеи, Фондът на „Дънди“ ги финансира и сега е пет пъти по-успешен!

Сабахтин имаше идеи, Фондът на „Дънди“ ги финансира и сега е пет пъти по-успешен!

24rodopi.bg/Общество „С две думи – това е Фонд мечта. Много съм доволен от отношението, което проявиха към нашите идеи“. Това казва с усмивка Сабахт

24rodopi.bg/Общество

„С две думи – това е Фонд мечта. Много съм доволен от отношението, което проявиха към нашите идеи“.

Това казва с усмивка Сабахтин Караибрям, управител на фирма „Орегано БГ“. Благодарение на финансирането фирмата му реализира два проекта – за извличане на етерични масла и за преработка на зеленчуци.  

В момента приемният период на Фонда в Крумовград е отворен за подаване на проектни предложения. Образци на необходимите документи са публикувани на сайта на Община Крумовград и на сайта на Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в Крумовград.

„Купихме оборудване за дестилация на етерични масла от горски продукти, които ги има в района като суровина, и котел за тази дейност“, казва още Сабахтин.

Във връзка с новите проекти фирмата наема 7 служители. Нещо повече – увеличава 5 пъти производителността си. Днес Сабахтин продължава да разширява дейността си и да споделя със свои приятели и колеги за успеха си благодарение на Фонда на „Дънди Прешъс Металс“. Той насърчава местните предприемачи да се осмелят да потърсят подкрепа за своите бизнес идеи.

Припомняме, че в момента е открит вторият приемен период за 2022 г. за кандидатстване за предоставяне на целево грантово финансиране на проекти.

Приемът на документи е до 1 юли.

COMMENTS

WORDPRESS: 0