С влакче и приключенска зона, „Простор“ се превръща в най-големия детски парк в България (видео)

С влакче и приключенска зона, „Простор“ се превръща в най-големия детски парк в България (видео)

24rodopi.bg/Кърджали Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис откри официално Детския приключенски въжен парк в Парк „Простор”, разположен на площ от 5

24rodopi.bg/Кърджали

Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис откри официално Детския приключенски въжен парк в Парк „Простор”, разположен на площ от 5 000 квадратни метра. Това се случи на 1 юни – Международен ден на детето.

На входа на съоръжението го посрещнаха млади журналисти от ОДК и му връчиха табела с надпис „Обещано-изпълнено” с благодарност за изпълнения ангажимент, който кметът пое още през миналата година.

И както подобава за детски празник д-р инж. Хасан Азис предприе и изпълни пълна обиколка на най-сложното трасе на въжения парк, наред с други деца, които буквално бяха изпълнили пълния капацитет на съоръжението, включващ три нива с различна сложност на препятствията и за всички възрасти.

Другата  локация на празника беше до гаричката на детското влакче, което през целия ден днес радваше децата на Кърджали, техните родители, баби и дядовци.  Тук децата от различните клубове на ОДК-Кърджали изнасяха концертна програма със своите песни, танци и драматизации.

Извикан на сцената от малките водещи на концерта, кметът подчерта, че тази и следващи години, ще бъдат години на детето, като за това Общината реализира редица проекти и инициативи.

„Тази година в Кърджали започваме реализирането на една ясла и една детска градина. Изпълнителите са избрани и в рамките на тази година трябва да се случат. Кърджали ще има и свой скейт парк, който се явява втори след като вече има такъв във Градската градина.

От тази година децата на Кърджали ще имат възможност да се наслаждват на звездното небе. В астрономическата обсерватория е закупен мощен телескоп за наблюдения.

Тази и следващата година работим за реализирането на още няколко проекта, които ще бъдат изненада. Разбира се нашата гордост е детското влакче, което тази година на 30 септември ще стане на 60 години”.  Това обеща на децата на Кърджали кметът д-р инж. Хасан Азис и заяви, че ще заслужи да му бъде връчена и втора табела с надпис „Обещано-изпълнено”, когато проектите се реализират.

С новата придобивка „Простор“ се превръща в най-големия детски парк в България.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0