С над 1,7 млн. лв. в пандемията „Дънди“ е „Най-щедър дарител“!

С над 1,7 млн. лв. в пандемията „Дънди“ е „Най-щедър дарител“!

За шестнадесета поредна година Български дарителски форум връчи наградите на социалнотговорните компании в страната в конкурса „Корпоративен дарител“.

За шестнадесета поредна година Български дарителски форум връчи наградите на социалнотговорните компании в страната в конкурса „Корпоративен дарител“. През 2021 г. категориите са пет, разделени по групи според качествата на програмите в полза на значими обществени каузи и според инвестираните финансови и нефинансови средства.
Акцент в тазгодишната церемония, на която по традиция домакин е президентът, са обединените дарителски усилия през 2020 г. в борбата с пандемията от Ковид-19 и здравните и социални проблеми породени от нея.
Президентът Румен Радев приветства всички отличени фирми по време на гала церемонията и сподели, че вярва, че дарителството е значим инструмент, с който дружно можем да променяме публичната среда и заедно да чертаем по-доброто бъдеще за България.
„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД получи награда в категория „Най-щедър дарител“. През 2020 г. компанията е дарила над 1,7 млн. лв. в подкрепа на благоустрояването на общините Челопеч, Чавдар и Златица и е подпомогнала устойчивото развитие и на съседните населени места от региона на Средногорието, чрез финансова подкрепа за инфраструктури проекти, социални и културни дейности. Компанията запазва подхода си да подпомага различни граждански инициативи и организации, да инвестира в образование и да подкрепя спортни инициативи. Голяма част от дарените средства през 2020 година са насочени за здравеопазване в полза на МБАЛ-Пирдоп, МБАЛ Живот + Крумовград, „Майчин дом“ и центровете за спешна медицинска помощ в София и регионите на дейност на дружеството.
Емилия Шушарова, секретар на Народно читалище „Любен Каравелов – 1897“ с. Куртово Конаре, връчи почетното отличие на проф. д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс“ в България.
„Наградата, която получихме не ни носи просто удовлетворение и гордост. Тя е едно огромно задължение и отговорност, особено в тези тежки и предизвикателни времена. Ангажиментът, който мога да поема, е да не спираме. Не спирайте и Вие – приятели и съмишленици!“, с вълнение сподели Илия Гърков.
Припомняме, че през годините двете дружества на „Дънди Прешъс Металс“ в България бяха многократно отличавани в различни категории на кокурса „Корпоративен дарител“. За първи път през 2013 г. „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД получи награда в категорията „Най-голям обем финансови дарения“. През 2014, 2015, 2017, 2018 и 2020 г. Дружеството в Челопеч запази мястото си в същата категория. 2014 г. „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и през 2020 г. „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД получиха награда „Най-щедър дарител“, от категорията, в която беше отличена и тази година. По-рано през 2018 г. „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД беше отличена в категорията „Най-добра дарителска програма на местен дарител“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0